De groeten uit Rio | Zijde fabriek

Ik heb deze post vorige week al gemaakt, maar door het trage internet kreeg ik het niet geüpload. Ik vond hem origineel het leukst, dus we gaan even een weekje terug in de tijd. 

Zaterdag 15 oktober ’16
Vanuit het zonnige (nu bewolkte) Rio even een kleine, kleine update met veel, veel foto’s. Afgelopen vrijdag ben ik namelijk met een groep van mijn school om 11 uur in het vliegtuig gestapt en heb ik een vlucht van 12 uur met zes films, een anderhalf uur slaap en veel geklets en eten doorstaan. ’s Avonds kwamen wij pas aan in Rio zelf, maar door het tijdsverschil hadden we eigenlijk nog enorm veel vrije tijd over. We hebben die avond super lekker gegeten met een groepje meiden en vertrokken zaterdag al vroeg met de bus naar Petrópolis, waar we de zijdefabriek met het grootste aandeel in dames mode gingen bezoeken. Ik wil later zelf heel graag de productie in, dus om het eindelijk eens met mijn eigen ogen te kunnen zien was echt gewéldig! Ik heb er echt mijn ogen uitgekeken en mijn camera draaide overuren. De kiekjes die ik heb gemaakt wilde ik daarom ook graag met jullie delen:). Zondag (voor jullie vandaag) hebben we een citytour door Rio de Jeneiro en dan vliegen we maandag door naar Sao Paulo. Many more pictures to come.. Maar eerst de zijdefabriek!

De mensen die hier werkte waren erg vriendelijk en het verbaasde me eigenlijk hoe schoon de fabriek was. Het lag in een super mooie beboste omgeving, waardoor het echte ‘Brazilië gevoel’ wel extra binnen kwam. Het contrast met Rio en Petrópolis is zo goed als het van zwart en wit. Het was dan ook juist daarom zo leuk om ook de andere kant van Brazilië te zien, zodat je een beetje afstapt van dat stereotype beeld.

Het blijft me nog steeds verbazen hoeveel tijd en handelingen een simpel lapje stof wel niet kan kosten. Doordat ik het nu ook echt daadwerkelijk in de praktijk heb zien gebeuren heb ik ook een veel beter beeld gekregen van de theorie die ik op school al heb gehad. Het zelf meemaken zegt namelijk zoveel meer dan een fotootje uit je lesboek. In de fabriek was het maken van foto’s geen probleem, dus heb ik daar dan ook optimaal gebruik van gemaakt. Zelf heb ik wel geprobeerd om in mijn foto’s een soort verhaal te zetten door me juist meer te focussen op de handelingen die mensen maken terwijl ze ergens mee bezig zijn. Dit is dan ook iets wat in deze post wat meer terugkomt. Verder schetsen de onderstaande foto’s vooral een beeld over het spin-, weef-, verf- en drukproces. Mocht er een vraag opborrelen over een bepaalde foto kun je die altijd stellen in de reacties:).

_mg_6523-cr2
_mg_6524-cr2
_mg_6535-cr2
_mg_6537-cr2
_mg_6544-cr2
_mg_6546-cr2
_mg_6547-cr2
_mg_6560-cr2
_mg_6564-cr2
_mg_6566-cr2
_mg_6569-cr2
_mg_6575-cr2
_mg_6578-cr2
_mg_6581-cr2
_mg_6586-cr2

_mg_6588-cr2

S O C I A L  M E D I A
 BLOGLOVIN’ – vidrie
FACEBOOK  – vidrieblog
TWITTER  – Viviannx_
INSTRAGRAM- vidrie
PINTEREST – vidrie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s