Must see | Fashion documentaires

Hi guys! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wanneer het buiten super koud is en je de regen tegen het raam hoort tikken ben ik toch meer een binnen dan een buitenpersoon. Nou ben ik een groot liefhebber van films en series, maar af en toe wat educatief’s kan zeker geen kwaad. Deze dagen zijn daar echt voor gemaakt en aangezien we daar de afgelopen dagen genoeg van hebben gehad pakte ik deze kans met beide handen aan om mezelf eens wat bij te scholen door middel van documentaires uit de mode branche. Het zijn oprecht aanraders voor iedereen die zich ook maar een beetje interesseert in wat er in deze industrie allemaal speelt! Enjoy!

Made in Italy

Afbeeldingsresultaat voor made in italy

Hierin wordt vooral duidelijk hoe Italië werd ondergedompeld als modeland. De concurrentiestrijd tussen modehuizen wordt goed beschreven en het geeft je een betere kijk op hoe de mode sinds de jaren vijftig zich zo heeft weten te ontwikkelen. Op school kregen we deze docu als aangeraden door een docent die hem zelf ook had gezien. Hij is een tijdje terug op NPO uitgezonden, ik denk niet dat je hem daar nog terug kunt kijken maar er zijn vast andere manieren!

Valentino: The Last Emperor

Afbeeldingsresultaat voor valentino the last emperor

Alleen om het feit dat deze documentaire over mijn favoriete modehuis ging was ik al aan mezelf verplicht om deze te gaan kijken. Je neemt een kijkje in het atelier en loopt in principe een jaar mee met het design proces. Voor het 45 jarig bestaan van zijn modehuis organiseert hij een enorm grote show en de kans om dit vanachter de schermen mee te bekijken wordt je door middel van deze docu als het ware in je schoot geworpen. Ook vond ik het heel leuk om te zien hoe het Italiaanse temperament naar voren wordt gebracht in dit anderhalf uur. Daarnaast zijn de gevatte opmerkingen van zijn partner echt hilarisch en kan ik niet ontkennen dat ik iedere keer weer met een glimlach op mijn gezicht zat als zijn vijf mopshonden tegelijk het atelier kwamen instormen. Zeker een aanrader!

Bill Cunningham New York

Bill Cunningham New York 2010 - Full (HD)

Ik als fotografie en mode liefhebber heb echt enorm kunnen genieten van deze documentaire. Bill, dit eerder dit jaar op 87-jarige leeftijd overleed heeft lang zijn eigen column gehad in The New York Times waarin hij enkel street style foto’s maakte. ‘The best fashionshow is definitley on te street. Always has been, always will be’, dit zijn woorden waar hij dan ook bekend om stond, en geef hem eens ongelijk. Hij had oog voor mode en legde alleen vast wat hij mooi vond. Hij rende zonder schaamte langs beroemde celebrities om een buitenstaander vast te leggen wanneer hij die interessanter vond. In deze documentaire zie je de passie die hij uitstraalt voor zijn vak, wat hij niet eens als werk ziet, en dat is enorm vermakelijk. Anna Wintour is ook meerdere malen aan het woord over Bill en waar zij nooit stopt voor foto’s van de pers stopt ze wel als Bill haar roept. Ze zegt dan ook mooi ‘We all dress for Bill.’ Naast zijn leven op straat krijg je ook een klein deel van zijn privé leven mee, wat deze documentaire zo puur maakt. Je zit de hele tijd met een glimlach op je gezicht omdat hij die zelf ook de hele tijd heeft en dat is erg mooi om te zien.

 

Dior & I

Afbeeldingsresultaat voor dior and i

Qua modehuis is Dior niet perse een van mijn favorieten, maar ik kan niet ontkennen dat het werk dat door dit huis wordt geleverd enorm waanzinnig is. Raf Simons, die op dit moment voor Calvin Klein werkt, heeft hiervoor een tijdje voor het modehuis Dior gewerkt. Toen hij hieraan begon had hij slechts 8 weken de tijd om zijn eerste haute-couture collectie samen te stellen en het DNA van Dior zich eigen te maken. Je krijgt bij deze documentaire een nog beter beeld van het vakmanschap als bij die van Valentino, omdat hier meer wordt ingegaan op wat er allemaal in het atelier gebeurt en deze mensen zelf ook veel vaker aan het wordt komen. Ook deze is dus echt een must see!

 

The legacy of Alexander McQueen

Documentary - The Legacy Of Alexander Mcqueen [Japan DVD] PCBP-52392

In tegenstelling tot aan de andere documentaires hangt bij deze een iets minder positieve vibe, wat niet vreemd is als je weet dat Alexander zelf geen heel gelukkig leven heeft gehad en kampt met depressie. Dat doet deze documentaire echter niet ten onder aan de rest, omdat ook juist deze kant van de modewereld zal moeten worden gereflecteerd. Alexander was erg goed in het provoceren in zijn creaties en weerspiegelde dan ook zijn gevoel op de catwalk. Zijn creaties zijn uniek en er werden altijd grote woorden over gesproken. Ook laat deze documentaire interviews met zijn familie zien die verder nooit zijn uitgezonden, wat het vooral heel persoonlijk maakt. Alexander is een kunstenaar en door deze documentaire te kijken krijg je een beter beeld van de achterliggende gedachte over zijn collecties. Evenals de rest een echte aanrader!

S O C I A L  M E D I A
 BLOGLOVIN’ – vidrie
FACEBOOK  – vidrieblog
TWITTER  – Viviannx_
INSTRAGRAM- vidrie
PINTEREST – vidrie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s